borboléta manufaktúra

Új lekvárálmok a Borboléta Manufaktúrától:

Fűszeres ősz, boldog tél, vidám tavasz, gazdag nyár. Új fantázianeveinkkel egy-egy olyan hangulatot szerettünk volna megragadni, melyet képesek felidézni ízek, illatok és színek.

Fűszeres ősz: alma, körte, őszibarack lekvár izgalmas fűszerekkel kombinálva.

Boldog tél: szőlőből, birsalmából és dióból főzött lekvár idézi meg a tél legjellemzőbb, hagyományos magyar ízeit.

Vidám tavasz: cseresznye-meggy lekvár csokoládéval és egy csöpp pálinkával. Csábító!

Gazdag nyár: sárgabaracklekvár, mogyoróval és mandulával dúsítva -  és szezámmaggal. 

Itt pedig a család egyik kedvence:

Miért egyél kézműves lekvárt?
Mert finom. Mert gyümölcsből készül. Mert otthonillatú. Mert nagymamás. Mert egyedi. Mert csábító. Mert ábrándos.

Mi nincs a kézműves lekvárban?
Nincs tartósítószer. Nincs ízfokozó. Nincs térfogatnövelő. Nincs mesterséges adalék. Nincs hozzáadott aroma. Nincs színezék. Nincs emulgeálószer.
 

A birtok gyümölcsfáinak termése kiváló alapanyaggal látja el a Borboléta Manufaktúra egyedi termékeit. Michl Éva néni munkájának eredményeként különleges lekvárok, kandírozott gyümölcsök, gyümölcssajt alapú csokoládék látnak napvilágot.

A lekvárok és gyümölcs alapú finomságok nem tartalmaznak tartósítószert, nélkülözik az ízfokozókat, állományjavítókat vagy bármely más adalékot. Valamennyi lekvár a Borboléta birtokon termő gyümölcsökből készül: a cseresznye, meggy, barack, mandula, dió, alma és körtefák évről évre bizonyítják, hogy nincs párja a Kárpát-medencében termett gyümölcsnek.

Az aszalt gyümölcsök, mint sárgabarack vagy szilva, ízlés szerint lehet töltve dióval, mandulával vagy mogyoróval, de akár marcipánnal is. A kandírozott, vagy aszalt gyümölcsök belga callebaut csokoládéval kerülnek bevonásra, így természetes gyümölcstartalmuk mellett rendkívül finomak. 

Érdemes megkóstolni! Keressen minket elérhetőségeinken: borboleta.hu/contact