Gyümölcskészítmények

A birtok gyümölcsfáinak termése kiváló alapanyaggal látja el a Borboléta Manufaktúra egyedi termékeit. Michl Éva néni munkájának eredményeként különleges lekvárok, kandírozott gyümölcsök, gyümölcssajt alapú csokoládék látnak napvilágot.

A lekvárok és gyümölcs alapú finomságok nem tartalmaznak tartósítószert, nélkülözik az ízfokozókat, állományjavítókat vagy bármely más adalékot. Valamennyi lekvár a Borboléta birtokon termő gyümölcsökből készül: a cseresznye, meggy, barack, mandula, dió, alma és körtefák évről évre bizonyítják, hogy nincs párja a Kárpát-medencében termett gyümölcsnek.

Az aszalt gyümölcsök, mint sárgabarack vagy szilva, ízlés szerint lehet töltve dióval, mandulával vagy mogyoróval, de akár marcipánnal is. A kandírozott, vagy aszalt gyümölcsök belga callebaut csokoládéval kerülnek bevonásra, így természetes gyümölcstartalmuk mellett rendkívül finomak.